metoder til tilpasning

Hele vores liv , vi hele tiden tilpasse sig vores skiftende omstændigheder . Livet overgange kan være ru eller glat , afhængigt af vores grundlæggende forfatning og uddannelse til at opveje stress . Børn, der er undervist i grundlæggende mestringsstrategier i en ung alder er bedre rustet til at håndtere livets begivenheder . ( * Se henvisning 1 *) Voksne kan lære at tilpasse sig stress senere i livet gennem mentale og fysiske anvendelse . Tilpasning er evnen til at behandle stress effektivt , positivt omdanne liv for den enkelte .

Energi


I 1936 introducerede videnskabsmand Hans Seyle ( 1907-1982 ) , betragtes som faderen af stress forskning, " generel tilpasning Syndrome ", som beskriver de tre hovedfaser i stress tilpasning og deres virkning . ( * Se henvisning 2 *) Ifølge Seyle , hver enkelt har en begrænset reserve af tilpasning energi til rådighed til at håndtere stress , som bestemmes ved fødslen af genetik og personlighed . Denne pulje af energi er en del af det menneskelige tilpasning til stress .

" Hver stress efterlader et uudsletteligt ar , og organismen betaler for sin overlevelse , efter en stressende situation ved at blive lidt ældre . "-Hans Seyle ( * Se henvisning 2 *)

Tilpasning energi sammenlignet med en opsparingskonto med et loft på dets reserve . Når forarmet , det kan ikke kræves tilbagebetalt i levetid af organismen . Hver successive stress i livet trækker på reservoir af denne energi . Hvis akkumuleret og vedvarende stress hersker , at den vigende reserve af magt effektivt behandle stress er kompromitteret , hvilket kan resultere i sygdom eller dødsfald på grund af en over- udmattet binyre-og immunsystem .

Tilpasning kræver valg


Ifølge Seyle , tilpasning er ikke en ting , det er en proces . Seyle beskriver tre grundlæggende metoder til tilpasning . De er " tilpasning "-hvis konsekvenserne af en situation , "kæmpe "-beslutningen om at gøre det godt igen med eller fjerne stress helt , eller " flygter "-undslippe problemet helt . Til effektivt at håndtere stress , skal de enkelte vælge en af disse tre strategier .

Fysisk tilpasninger til stress


Kroppen tilpasser sig stress ved at øge sin puls , respiration , og ilttilførslen til hjernen og musklerne . Dette modsvares af et fald i blodtilførslen til andre vitale organer såsom mave , lever , nyre og hud .

Nedsat blodgennemstrømning signaler kroppen til at bevare sin energi , deprimerende både immunsystemet og seksuel funktion . Hormoner fra hypofysen er udgivet som endorfiner og buffer kroppens første reaktion på stress i et forsøg på at tilpasse sig. Produktionen af sukker stiger, og sanserne skærpe . Disse tilpasninger er beskrevet som at stimulere " sympatiske nervesystem . "

De fleste mennesker har denne fysiologisk reaktion på stress , men et mindretal af mennesker oplever det modsatte adaptive respons på stress . I sidstnævnte gruppe , er blodtryk og respiration sænkes , og musklerne gå halte . ( * Se Reference 2 * )

Typer af stress


Stress kan være anlagt den ved en pludselig hændelse , såsom at tage en test , at fange en fisk eller giftes . Omstændighederne kan ikke være fremmedartet , men kroppens psykiske og fysisk reaktion på stress kan føre til sundhed eller dårligt helbred . Stress kan være kortvarig, såsom en ulykke , en begivenhed , en personligt møde , eller det kan være forlænget i form af en stressende forhold , sygdom eller job , for at nævne et par

Relentless . stress over måneder eller år kan føre til depression , hjerte-karsygdomme , kræft og slagtilfælde . Udvikling af effektive strategier til stress fremskynder tilpasning og giver en vis grad af lettelse . ( * Se henvisning 3 * )

Tilpasning til børn og voksne

Active Sundhed og Wellness Program ( AHWP ) blev udviklet i 1995 og afprøvet på elementære skolebørn til at evaluere og vurdere væsentlige motorik og fysisk konditionering . Programmet blev designet til at give præ-teenager børn overlegen viden om det menneskelige legeme , dets struktur, funktion og metoder for tilpasning til forbedring af sundhed og fysiske form og for at forebygge sygdomme . Programmet har været en succes , og fastholder, at børn, der lærer effektive metoder til tilpasning i en ung alder gennem øget fysisk og motorik har en bedre chance for en sundere voksenlivet . ( * Se henvisning 1 *)

Voksne har en tendens til at gøre oprør mod forandringer og finde det sværere at træffe bedre helbred vaner senere i livet . Styrkelse af kroppen med motion og træning af sindet tidligt i livet vise sig at være den stærkeste metoder til regulering , en person kan have til at tackle livets udfordringer som de udspiller sig .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.