tegn og symptomer på progesteron begyndelsen af graviditeten

Hormonniveau under graviditeten spiller en kritisk rolle i vækst og udvikling af fosteret . Progesteron er et hormon , der produceres for at hjælpe tykkere livmoderens slimhinde som forberedelse til implantation af et befrugtet æg . Det er vigtigt for kvinder at genkende tegn på en progesteron -mangel og søge medicinsk behandling for at få en sund og vellykket graviditet :

Funktion


Progesteron er et hormon, der produceres af æggestokkene , der er ansvarlig for at forberede livmoderen for graviditet og for at opretholde en graviditet , når undfangelsen har fundet sted . Det er det vigtigste hormon i begyndelsen af graviditeten , da det fremmer væksten af blodkar samtidig holde livmoderen fra at indgå . Uden en passende mængde af progesteron på tidspunktet for undfangelsen , abort kan forekomme .

Størrelse


Under ægløsningen , stiger progesteron niveauet hurtigt som forberedelse til det befrugtede æg , der skal implanteres i livmodervæggen . Når undfangelsen er sket , kan de variere fra 9 til 47 ng /ml i første trimester , med et gennemsnit på 12 til 20 ng /ml i de første fem til seks uger af graviditeten . Normal progesteron niveauer spænder fra 17 til 146 ng /ml i andet trimester og 49 til 300 ng /ml i tredje trimester . Progesteron fortsætter med at stige omkring 1 til 3 ng /ml hver par dage , indtil toppen er nået til de angivne trimester .

Identifikation


Mens fysiske tegn eller symptomer på progesteron under graviditet er næsten ikke målbart til en kvinde , en måske bemærke en stigning i kropstemperaturen , som progesteron er fremstillet før ægløsning og efter undfangelsen . En sundhedsplejerske kan måle progesteron niveauet ved en blodprøve kaldet en progesteron test . Denne test er normalt udføres på kvinder , der har kæmpet med infertilitet eller tidligere aborter , for at opdage , hvis det progesteron niveauet er steget som det skulle efter undfangelsen.

Advarsel


Kvinder , der forsøger at blive gravide , eller som har udtænkt og varsel spotting som er ledsaget af kramper , lændesmerter , og ekstrem brystspændinger kan have et lavt indhold af progesteron . Disse kan være tegn på forestående abort på grund af lav progesteron produktionen i kroppen og en sundhedsperson skal kontaktes omgående. Det er vigtigt at bemærke, at symptomerne i forbindelse med abort kan der svarer til en graviditet uden for livmoderen ( en graviditet uden for livmoderen ) , som potentielt kan være livstruende .

Forebyggelse /Solution

Hvis en progesteron mangel har blevet diagnosticeret af en læge eller sygeplejerske , kan skedepiller blive ordineret til at bruge en til to gange om dagen i nærheden af tidspunktet for ægløsningen og fortsætter i op til 11 uger efter ægløsningen er sket . Andre former af progesteron kosttilskud , der kan anbefales af en læge , er hormonindsprøjtninger , mundtlig kosttilskud eller topiske cremer . Hver form for supplement har sin egen særlige fordele og ulemper og risici bør drøftes grundigt , før behandlingen påbegyndes .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.