farerne ved en føtal doppler

En føtal doppler eller doppler stetoskop , er blevet accepteret metode til fosterets hjerte tone overvågning i USA . Bruges regelmæssigt af fødselslæger , og tilgængelige for over -the-counter køb af patienter , der dopplers ikke risikofri . Med en mangel på lang sigt eller store undersøgelser udført på føtal dopplers er disse enheder undgås ved at nogle jordemødre og gravide kvinder

Hvad er en Doppler ?


En føtal doppler er en type ultralyd , der bruger doptones at høre et foster 's heartrate . Ekkoet af hjerteslag er oversat til en " hvislen /dunk " støj , der læger fortolke . Hyppigheden koncentration af en føtal doppler er større end en almindelig ultralyd maskine , på grund af behovet for at trænge dybere ind i kroppen og opdage hjertet tone . I virkeligheden " , Forståelse Lab Arbejde i den fødedygtige År " i henhold til Anne Frye , jordemoder og forfatter på et minut af Doppler eksponering svarer 35 minutter af real-time ultralyd .

Historie


Ultralyd blev oprindeligt udviklet til at opdage fjendtlige ubåde under Anden Verdenskrig . I 1955 opdagede kirurgen Ian Donald , at de maskiner kunne bruges til at se gennem visse væv , som hver især gav off en anden " bølge ". Af 1970'erne , var ultralyd blevet en rutine procedure for gravide kvinder .

Fordele


Som med enhver medicinsk test , der er nogle fordele ved at have en Doppler eller tidspunkter , hvor det er nødvendigt. For eksempel kan dopplers bruges til at høre fosterets hjerte tone i uge 10 i en graviditet , langt tidligere end et stetoskop . Ved at høre tonen på dette tidligere tidspunkt , kan aborter blive opdaget og passende behandlet inden operationen er nødvendig . Stærkere doptone udstyr anvendes til at påvise hjerte mumler og hjertefejl i fostre at give læger tid til at forberede sig til nødsituationer kirurgi , der kan være påkrævet ved fødslen .

Risici


Nogle undersøgelser har fundet bivirkninger af ultralyd brug på fostre . Den primære risiko Teorien omfatter en teoretisk begreb kaldet kavitation . Ifølge Dr. Sears , børnelæge og forfatter til " The Birth Book ", " Når lydbølger bombardere laboratorium væv ved høje frekvenser , de ruske op i molekylerne , varme dem , og producerer mikroskopiske gasbobler i cellen kaldes " kavitation . » Om denne varme eller disse bobler skade cellen er ukendt , men undersøgelser tyder på, at de ændringer, demonstreret i forskning reagensglas er ubetydelige i babyer . " Mens dette problem er teoretisk karakter , har det fået mange organisationer, herunder National Institutes of Health Task Force for diagnostisk ultralyd , til at rådgive læger mod enhver form for rutine ultralyd . Faktisk i en artikel FDA advarer forældre mod over -the-counter brugen af Doppler stetoskoper hedder , " Antallet af sessioner eller længden af en session til som et foster er udsat ukontrolleret , og således øge potentialet for skade på fosteret . "

Andre undersøgelser har vist mulige forbindelser mellem ultralyd brug og væksthæmning , venstre-håndethed , ordblindhed og forsinket taleudvikling . En undersøgelse af Dr. Newnham og offentliggjort i British Journal of Obstetrik og Gynækologi fandt , at spædbørn udsættes for fem eller flere doppler ultralyd var 30 procent større sandsynlighed for at udvikle intrauterin væksthæmning-en betingelse ultralyd er ofte bruges til at registrere

Konklusioner

Som med enhver medicinsk procedure , bør forældre afveje risici og belønninger . . Ultralyd teknologi er en voksende forretning i den medicinske praksis , og som sådan er konsekvent tilbydes og annonceres som sikker . Som med mange medicinske teknologier , har ultralyd fået etiketten af at være sikker , indtil hans farlige og begrænsede undersøgelser har været gjort til effektivt at bevise eller modbevise teorierne . Hvis ØNSKER et alternativ til en Doppler , så spørg sundhedsplejerske til at bruge en fetoscope . Fetoscopes er professionelt bruges af jordemødre til regelmæssig aftaler med stor succes , der producerer det samme resultat uden risiko for fostret .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.