screeningstest under graviditet

Screeningstest rutinemæssigt gjort i prænatal pleje udnævnelser og omfatter urin og blodprøver fra moderen . Yderligere testning er frivillig for mødre over 35 år , personer med høj risiko graviditeter eller tidligere genetiske defekter . Screeningstest under graviditet berolige og holde mødre underrettet om deres udvikling baby

Betydning


Ifølge Mayo Clinic , prænatal pleje og screeningstest er i stand til at vise, om barnet har potentiale til at have visse betingelser , men dette er ikke en endelig diagnose . American College of Obstetricians og Gynækologer siger procent 2 procent til 3 procent af babyer er født med medfødte defekter . Yderligere prøvning kan tilbydes til moderen, hvis indledende tests anledning til bekymring .

urinprøver


Hver prænatale kræver en urin skærmen for at kontrollere, om sukker eller proteiner , som er tegn på sygdomme som svangerskabsdiabetes , blære eller nyre -infektion eller præeklampsi . Preeclampsia er en tilstand, som kan forårsage dårlig føtal vækst , kramper eller koma .

Blodprøver


En hæmoglobin prøve med en blodprøve foregår i første og tredje trimester at kontrollere , at moderen ikke er anæmisk . Et antistof skærm prøve med en blodprøve i første trimester og slutningen af andet trimester afgør blodtype kompatibilitet mellem mor og udvikle barn . Denne test er også kendt som Rh faktor antistoffer skærm . En trombocyttallet test kræver en blodprøve i tredje trimester at kontrollere moderen har tilstrækkelig dannelse af blodpropper evne . Dette bliver vigtigt i forbindelse med leveringerne .

Glucose Test


En glukose tolerance test i andet trimester vil prøve for svangerskabsdiabetes hos moderen . Svangerskabsdiabetes kan være farligt for sundheden for barnet og også øge barnets fødselsvægt .

Ultralyd

Alle mødre får et minimum af en ultralyd , typisk omkring 20 uger af graviditeten for at sikre fosteret udvikler sig korrekt . På dette tidspunkt , kan køn barnet skal bestemmes, hvis det kønsdelene er set . Afhængigt af sundhedspleje udbyder , kan yderligere ultralyd være nødvendigt at beregne en leveringsdato , se placeringen af baby eller skærmen med høj risiko graviditeter .

Genetiske tests

Yderligere screeningtest kan anmode lægen at afgøre, om genetiske sygdomme findes i udviklingslandene baby . De prøver omfatter fostervandsprøve og chorion villus prøvetagning . Fostervandsprøve indebærer indsamling af en stikprøve af amnionvæske at opdage kromosom lidelser . Chorion villus prøvetagning indebærer indsamling af moderkagen væv gennem livmoderhalsen at teste for kromosom og andre arvelige sygdomme . Ifølge den amerikanske College of Obstetricians og Gynækologer , 1 i 378 kvinder i alderen 35 år gammel har babyer født med kromosom lidelser, der forårsager Downs syndrom .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.