livscyklus af en person,

En livscyklus er generelt anses for at være afgørende faser at et levende væsen bevæger sig igennem fra starten af deres liv til slutningen af det . Desværre , når det kommer til mennesker , der ikke er nogen universelt aftalt måde at definere antallet af faser eller deres præcise timing . Ikke desto mindre , ved at tage en inkluderende opfattelse kan livscyklus person brudt ind i fem store faser: . prænatal , barn , ungdom , voksen og død

Prænatal etape


Den prænatal stadium , og dermed begyndelsen af en persons levetid , begynder med undfangelsen . Forestilling er det øjeblik, hvor en sædcelle befrugter et æg til at skabe en enkelt celle kaldes en zygote . Det befrugtede æg vil gennemgå en periode med celledeling danner en blastocyst ( en kugle- formet samling af celler ) , at implantater sig i livmodervæggen . Efter blastocyst begynder at udvikle rudimentære organer , det er et foster . Omkring otte uger mærke , har organer færdig med at udvikle , og et foster betragtes som et foster . Fostrets periode er præget af udviklingen af moderkagen og orgel modning . Den prænatale fase slutter ved fødslen , ca 38 uger efter undfangelsen.

Børne scenen


Barnet fase begynder ved fødslen og er en periode med rivende udvikling. Spædbørn sygeplejerske i flere måneder til et år i de fleste tilfælde . Medicinsk , er modermælk anses at foretrække , da det ryghynder immunitet , men formlen er ofte erstattes . I det første år , vil barnet begynde at udvikle motoriske færdigheder , samt vokse hår og nogle tænder . I det andet år , begynder sproglige færdigheder til at udvikle . Selv om fysiske vækst fortsætter gennem barndommen , en stor del af udviklingen et barn oplever er psykologisk , der spænder fra raffinering sprog til at udvikle viden om den fysiske og sociale verden . Barndom varer normalt 11 til 13 år .

Ungdomsårene scenen


Den teenageårene fase begynder med begyndelsen af puberteten , sædvanligvis i alderen 11 og 13 . For mænd og kvinder , er denne periode præget af perioder med kraftig vækst i højde og vægt , samt udvikling af sekundære kønskarakterer . For mænd , betyder det en samlet stigning i body mass og en uddybning stemme . For kvinder , medfører det udvikling af bryster og ofte bredere hofter . For begge køn er der vækst af kropsbehåring og modning af genitalier . Denne periode markerer også starten af seksuel levedygtighed , som sæd bliver frugtbare i hanner og hunner begynde ægløsning og menstruation .

Voksen scenen


Den voksne fase begynder engang i begyndelsen til midten af 20'erne . 20'erne anses for at være peak periode for reproduktion . Begyndelse i 30'erne , mennesker begynder at vise tegn på ældning . Der er en gradvis nedgang i hormon produktion og cellulære reparation . Dette begynder at manifestere sig som muskelmasse tab hos mænd , gråt hår , tab i knogledensitet og en reduktion i den samlede vitalitet . Kvinder oplever typisk overgangsalderen-hvis bekæmpelse af menstruation . -I 50'erne

Død

Hvis man antager , at hverken ulykke eller sygdom har forårsaget døden ved dette punkt , at en person typisk oplever en nedgang i sundhed , der begynder i deres sene 60'erne eller begyndelsen af 70'erne. Et væld af betingelser lige fra Alzheimers sygdom og hjertesvigt til kræft ofte opleves af de ældre og ofte bidrager til deres død . Den afsluttende fase , som sådan , er død, som er det tidspunkt, hvor kroppen ophører med at fungere .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.