hvad betyder det at spise en varieret kost ?

En afbalanceret kost er en kost bestående af den rette mængder af fødevarer fra de fødevarer grupper . Den mad grupperinger består af brød og korn , frugt og grøntsager , kød , mejeri , og slik og fedtstoffer . Enhver , der er villig til at spise en ordentlig afbalanceret kost kan leve et længere , sundere liv

brød, korn


En velafbalanceret kost bør indeholde seks til 11 portioner dagligt fra brød og korn gruppe . De brød og korn gruppe består af hele korn brød , kartofler , pasta , ris , nudler og morgenmadsprodukter . Med hele kerner og korn , anbefales det, at du spiser sorter , som står højt i fiber . Brød og kornprodukter er rige på vitamin B.

Frugt , grøntsager


Frugt og grøntsager er gode kilder til vitaminer , mineraler og fibre og er et naturligt lavt fedt og kalorier . Det anbefales, at du spiser 5-9 portioner frugt og grønt om dagen , med mindst det ene indeholder C-vitamin ( gulerødder , grapefrugter , appelsiner ) . Friske, konserverede eller frosne grøntsager samt frugt- eller grøntsagsjuice ( så længe det er 100 % juice ) tæller som portioner fra frugt og grøntsager gruppe .

Dairy


Mælk og mejeriprodukter har en masse protein , calcium og mineraler . Det anbefales, at du spiser 2-3 portioner om dagen af mejeriprodukter. Eksempler på mejeriprodukter omfatter ost , mælk , æg og yoghurt . Fordi mælkeprodukter kan være højt indhold af mættet fedt , køb fedtfattig sorter ( af mælk , ost og yoghurt , for eksempel ) , når denne mulighed er til rådighed.

Kød


Koed bør bestå af to portioner om dagen i en sund og afbalanceret kost . Fisk ( bagte , aldrig stegt ) er en glimrende kilde til protein , og det anbefales mindst tre gange om ugen . Hvidt kød tendens til at være slankere end rødt kød , så vælger kalkun eller kylling flere gange om ugen . Rødt kød er en glimrende kilde til jern , men det kan være højt indhold af fedt , så vælger en slankere snit og trim off fedt før tilberedningen. For vegetarer , kan linser , nødder og bønner i stedet for kød .

Slik , Fedt

En varieret kost indeholder en lille mængde af denne kategori . Fedt og slik gruppe højt indhold af fedt og sukker , og bør indtages kun i moderate mængder ( 01:59 portioner om dagen ) . Denne gruppe består af is , fløde , kager , chokolade , sukkerholdige drikkevarer , højt fedtindhold salatdressinger eller hjælpemidler , der indeholder mayonnaise , slik , kager , chips eller smør . Opt for lav-fedt eller sukker-fri snacks når det er muligt .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.