Hvorfor er bakterier god ?

Når du tænker på bakterier , infektioner og antibakterielle spray og sæber kan komme til at tænke på . Men bakterier kan være gavnligt så godt. På grund af denne tvedeling af effekter , bruger vi udtrykkene " god " og " dårlige " , når der henvises til disse forskellige mikroorganismer . Som du vil se , gode bakterier give os mange fordele, vi kan simpelthen ikke leve uden

Bakterier Konverter Nitrogen


Alle livet på vores planet afhænger kvælstof . Bakterier er de eneste organismer , der kan konvertere atmosfærisk kvælstof til brugbare materiale til andre livsformer . Nogle planter har en symbiose med bakterier , der inficerer deres rødder .

bakterier nedbryder Affald


Bakterier er en naturlig nedbrydere af døde planter og dyr . Dette er vigtigt for at frigøre næringsstoffer , der ellers ville være spildt , når planter og dyr dør . Dette er bedst illustreret med naturlige affaldshåndtering systemer , vi refererer til som kompostbunker .

Bakterier er afgørende for Fødevarer


Bakterier er fremherskende i fremstillingen af animalske biprodukter . Vi er i stand til at drikke mælk , for eksempel ved hjælp af bakterier , der omdanner laktose ( mælkesukker ) til mælkesyre ( også kendt som " pasteurisering " ) . Den resulterende sure staten forhindrer skadelige bakterier i at vokse i mælken , før vi har haft en chance for at forbruge det . Andre fødevarer af gæring omfatter eddike , ost , yoghurt , vin og øl .

Bakterier er afgørende for økologi


Bakterier såsom blå grønne alger kan udnytte solenergien med henblik på at skabe organiske forbindelser . Som primærproducenter , er de væsentlige for akvatiske fødekæder af både ferskvand og saltvand økosystemer . På grund af dette , kan mange arter af livet blomstre .

Bakterier og den menneskelige krop samarbejder

En af de største ( og måske den mest fascinerende ) fordele af bakterier er at hjælpe i den menneskelige fordøjelse . Der er snesevis af billioner af bakterier, der lever i menneskets tarmsystem ad gangen , som tilhører bogstaveligt talt hundredvis af forskellige arter af bakterien . Fordøjelsessystemet skelner ikke gode bakterier ( " tarmflora " ) fra normale celler i fordøjelseskanalen , sandsynligvis fordi de vogter mod smitte fra skadelige bakterier . Også disse bakterier hjælpe os med at udnytte ellers er svære at fordøje næringsstoffer, herunder fiber , stivelse og sukker som laktose ( findes i komælk ) .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.