bløde kontakter vs hårde kontakter

Millioner af mennesker verden over bruger kontaktlinser . Mange aktive mennesker finder recept briller at være besværlige i nogle daglige aktiviteter og se kontaktpersoner som et nyttigt alternativ . Kontakter kommer i flere former , så det er vigtigt at finde den rigtige for dig

Historie


Leonardo da Vinci først forestillede idé om kontaktlinser i 1508 . Trods bestræbelserne på at udvikle dem i årenes løb , var det først the1970s at forskerne udviklet kontakter , der var behagelig og overkommelig for de fleste. De mest almindelige former til rådighed i dag er stive gas-gennemtrængelige linser ( også kendt som GP objektiver ) og bløde linser .

hårde linser


" Hard " kontaktlinser var oprindeligt lavet af glas . Over tid udviklede forskerne nye plastik linser , der var mindre tilbøjelige til at splintre . Den nye generation af hårde linser blev lavet af polymethylmethacrylat ( PMMA ) , men dette materiale ikke tillod luftpassage for øjet og var svært at bære . De mest almindelige hårde linser i dag , stive gas-gennemtrængelige linser , indeholder silicium , hvilket gør dem mere fleksible og åndbar end den gamle PMMA linser .

bløde linser


Soft-kontaktlinser er de mest populære forskellige kontakter. De absorberer op til 80 procent vand og er derfor mere behageligt for mange mennesker til at bære . For mange mennesker er reguleringsperioden hurtigere med bløde linser end med hårde linser . Bløde linser er også tilgængelige i en række øjenfarve-ændre versioner .

at vælge imellem ?


Begge typer af linser har deres fordele . Hvert par af hårde eller GP linser er skræddersyet til den enkelte , er baseret på den nøjagtige form af hornhinde og øjne krumning , og giver skarpere synskorrektion end bløde linser . På negativsiden , har mest brug for GP -brugere til at bære deres linser dagligt for konsekvent komfort , og hvis de vælger at skifte til briller for et par dage , vil det tage et stykke tid for deres øjne til at omstille sig til deres linser , når de genoptages bære dem .

Soft kontakter anses lettere at tilpasse sig på grund af deres høje vandindhold . Det er også lettere at skifte mellem bløde linser og briller . De fleste bløde linser er til engangsbrug , hvilket betyder, at der er mindre vedligeholdelse-bare bære dem og smide dem væk .

Både GP og bløde linser er tilgængelige til at korrigere bygningsfejl .

Pleje og advarsler

Ligegyldigt hvilken type linse øjet pleje udbyder foreskriver , skal du tage flere skridt til at tage at optimere dine øjne helbred , herunder følgende :

Brug ordentlig hygiejne , når de lægger i dine linser . Vask dine hænder med sæbe , og tør dem med en fnugfri håndklæde , før du rører linserne .

Følg dit øje læges råd om linse-pleje produkter. Der er mange på markedet, og nogle kan endda bidrage til at afhjælpe eventuelle eye- allergi symptomer .

Hvis du har kontakt-linse ubehag i mere end en dag , skal du kontakte din eye-sygeplejerske .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.