graviditet & premenopause

Premenopause er tidspunktet for en kvindes liv fra hendes allerførste regelmæssig menstruation til hendes allersidste . Det er ofte forveksles med begrebet " perimenopause ", som refererer til det tidspunkt, hvor en kvindes liv, da hendes krop begynder at have svingende hormon produktion og signaler i begyndelsen af overgangsalderen, når en kvindes perioder ende . Perimenopause normalt begynder omkring 10 år før menopausen indtræffer

menstruationscyklus


Den menstruationscyklus sker ca hver 28 dag hos raske kvinder . I løbet af denne tid , tage flere kemiske og hormonelle hændelser sted i en kvindes krop , i hvilket tidsrum et æg bliver frigivet , som kaldes ægløsning . Hvis ægget bliver befrugtet , vil det forsøge at fastgøre til livmodervæggen , hvor et foster vil begynde at udvikle sig. Hvis ægget er ubefrugtet , eller hvis det befrugtede æg ikke er i stand til at knytte til livmodervæggen , er det udvises i en kvindes månedlige strømme , i perioden .

Graviditet


Hvis de befrugtede æg tillægger livmodervæggen , mange ændringer vil finde sted både for udviklingslandene zygote og til kvindens krop . Hormon produktion vil nu blive ansvarlig for moderkagen . Kvindens perioder skal stoppe under graviditeten , men i sjældne tilfælde vil kvinden fortsat ægløsning og har perioder på trods af at hun allerede er gravid .

Perimenopause


I denne gang i en kvindes liv , østrogen og progesteron produktion af æggestokkene vil begynde at falde . Denne fase i en kvindes liv vil normalt begynde ved ca alder 35 eller 40 og vil fortsætte i ca 10 år før selve menopausen indtræffer . I løbet af denne tid , vil en kvinde begynder at opleve hedeture , humørsvingninger , uregelmæssig menstruation og andre symptomer hyppigt rapporteret under " ændringen . " Det kan være sværere for en kvinde at blive gravid i denne tid , på grund af svingende hormonniveau .

Overgangsalderen


Ifølge FemHealth , en virksomhed, der har gjort en omfattende forskning, der indebærer premenopause og overgangsalderen hos kvinder , faktisk overgangsalderen ikke forekomme indtil omkring et år efter en kvinde stopper med en regelmæssig menstruation . På dette tidspunkt har østrogen og progesteron niveauet nåede et ekstremt lavt niveau , ægløsning ikke længere finder sted, og evnen til at blive gravid naturligt eksisterer ikke længere . Produktionen af østrogen er overtaget af kroppens fedtceller , der kun er i stand til at producere omkring 40 procent af kroppens tidligere østrogen produktion . Æggestokkene begynder at skrumpe ind, selv om de vil fortsætte med at producere små mængder af hormoner i flere år .

Tidlig Perimenopause

Hvis en kvinde begynder at opleve symptomer forbundet med perimenopause i en tidlig alder (20 til 30 år gamle) Det er nævnt så tidligt perimenopause og ikke anses for normal . Behandling med adjunctant hormonbehandling kan være nødvendigt at iværksættes , især hvis kvinden ønsker at blive gravid .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.