hvad er RDW på en blodprøve ?

Hvis din læge har diagnosticeret dig med en form for anæmi eller jernmangel , end et eller andet sted langs den linje , du må have haft en blodprøve , der afspejlede en unormal RDW tæller . Din RDW niveauer , sammen med en kombination af et par andre vigtige blodtal er , hvad hjælper din læge finde ud af , hvad type anæmi du har, og hvorfor det har manifesteret . HIP Health Plan af New York forklarer, at der er mere end 400 kendte typer af blodmangel , som yderligere kan opdeles i undergrupper vedrørende blodtab , dårlig røde blodlegemer , og undergang røde blodlegemer .

Hvad Er RDW stå for?


RDW er en forkortelse for " røde blodlegemer distribution bredde . " Ifølge Lab Tests Online , RDW beregner den varierende størrelse af røde blod-celle ( RBC ) volumen i en blodprøve . En RDW test er normalt udføres som en del af en CBC ( komplet blodtælling ) .

RDW og MCV


Det er næsten umuligt at diskutere RDW aspekt af en blodprøve uden at inddrage MCV . Mean corpuscle værdi ( MCV ) går hånd i hånd med rød- blodlegemer-distribution bredde ( RDW ) med hensyn til anæmi og andre hæmatologi lidelser , og værdierne for begge påvirkes af hinanden . For eksempel kan lave MCV niveau i kombination med normal RDW peger på kronisk sygdom , mens lav MCV kombineret med lav RDW kan betegne jernmangel . I samme forbindelse kan en normal MCV læsning i kombination med normal RDW udgør en kronisk lidelse og normale MCV kombineret med høj RDW kan betyder en B12 -mangel . Chronolab. com afslører også , at når MCV niveauet er højt , og RDW er normal , kan præ-leukæmi være til stede . Både høj MCV og høj RDW kan betyde , at en patient oplever folatmangel .

RDW Beregning


RDW er beregnet ved at dividere standardafvigelsen ( SD ) ved det gennemsnitlige corpuscle volumen ( MCV ) og derefter multiplicere dette resultat med 100 . Standardafvigelsen svarer til det volumen af erytrocytter eller røde blodlegemer, der er i blodet tværes ud. Ifølge Beckman Coulter , ligningen for RDW beregningen er RDW=SD /MCV x 100 .

normale referenceområde for RDW Blodprøve


Normal RDW værdier er mellem 11 procent og 14 procent , med en optimal RDW værdi fra 13 procent . Når RDW værdier stiger over det normale niveau , flere sygdomme bliver suspekt. Ifølge den Archives of Internal Medicine , kan RDW tæller også spille en vigtig rolle i at forudsige dødelighed , specielt hos patienter, som har hjerte-kar- sygdomme og kræft . Faktisk er patient, som test højere end det normale referenceområde på en RDW test kan lide mere sundhedsrisici end de patienter , hvis RDW værdier er lavere .

Anisocytosis

Anisocytosis er diagnosticeret , når RDW niveauer i en blodprøve viser alt for høje værdier af variabelt formet røde blodlegemer . I bogen " Diagnostisk Hematology , " forfatter Norman Beck forklarer , at tilstedeværelsen af anisocytosis i en diagnostisk blodprøve er så almindeligt, at det ofte er afvist som en komponent , samtidig med at en diagnose . Men har de seneste gennembrud inden for medicin kaste nyt lys over betydningen af anisocytosis under patientens evaluering . Når anisocytosis måles i forhold til andre blodceller værdier , kan de høje RBC værdier bidrage til at gøre en bedre bestemmelse af , hvilken type blodmangel , som er til stede hos patienten.

Consult Din læge

Blodprøver og deres resultater er et stykke af det samlede diagnostiske billede og er ikke ment at være den eneste værktøj , der anvendes til diagnosticering eller prognose af sygdom . Rådføre sig med din læge for at få en fuldstændig fysisk såvel som en vurdering af symptomer er den bedste metode til at forstå din blodprøve resultater .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.