præmature vs tidligt

Centers for Disease Control ( CDC ) har konstateret, at for tidlige fødsler tegner sig for mere end en tredjedel af børnedødelighed i deres første leveår og komplikationer fra præmaturitet er den hyppigste dødsårsag hos spædbørn i dette land . Præmature børn er dem, der er født før de når fuldbårne status , 37 uger, men ikke alle børn født før dette punkt er fysiologisk tidligt . Mens ofte brugt i flæng af både lægfolk og medicinsk personale , kan nogle væsentlige forskelle mellem en præmature baby og en for tidlig en .

Historie


På et tidspunkt , læger defineret alle lav fødselsvægt spædbørn som præmature . Som udviklet forskning , blev det klart, at vægt og størrelse ikke var de eneste spørgsmål differentiere babyer født tidligt fra deres fulde sigt modstykker . En meget lille baby kunne være født på en normal tid uden komplikationer , mens en præmature barn kan være ret stort, men står over for betydelige sundhedsmæssige problemer på grund af deres tidlige ankomst .

Betydning


Mens mange mennesker automatisk antager , at et barn født efter 37 uger vil være moden og en født før 37 uger vil have komplikationer som følge af præmaturitet , er dette ikke nødvendigvis sandt . En fuld sigt spædbarn kan lide af komplikationer , hvis hendes lunger eller andre organer ikke er tilstrækkeligt udviklede , og en moderat præmature spædbarn kan være så fysiologisk modne som en født ved termin . The PrematurityPrevention. org faktablad definerer de to begreber som denne : " For tidligt fødte betyder at barnet er leveret før ( præ-) tid til sigt . Tidligt betyder at barnet er født før ( præ-) den har haft tid til at udvikle eller " modne "- som tager omkring 40 uger "

Time Frame


Ifølge March of Dimes , fuldbårne . anses 37 til 42 uger. Børn født uden for disse intervaller betragtes præ-eller post- sigt. CDC bryder de betegnelser yderligere ned ved at definere dem som " meget tidligt fødte ", som betyder, at de er født før til 32 svangerskabsuge eller " moderat for tidligt fødte ", som bruges til at betegne dem født mellem 32 og 36 svangerskabsuge .

Overvejelser


Mens nogle børn født før 37 uger er modne nok til at klare sig godt uden nogen form for specialiseret lægelige indgreb , mange andre har brug for betydelig hjælp til at overleve og trives . Et forskningsprojekt undersøgelse offentliggjort i august 2004 af Pediatrics magasin konstateret , at spædbørn født nær sigt på 35-36 svangerskabsuge kan stadig opleve en lang række sundhedsrelaterede problemer , herunder øget satser gulsot og lavt blodsukker . Den medicinske samfund har en tendens til at bruge disse udtryk i flæng , fordi omkostningerne ved at blive født tidligt kan være ganske svær for mange babyer , og der er ingen måde at forudsige, hvilke børn vil gøre godt, når født før 37 uger , og som vil stå over for alvorlige sundhedsmæssige problemer.

Forebyggelse /Solution

Da videnskabelige undersøgelser gentagne gange vist at de sundeste børn er dem født efter 37 ugers svangerskab , er det vigtigt at undgå komplikationer som følge af præterm fødsel eller præmaturitet hvis det overhovedet er muligt . Den March of Dimes opfordrer alle læger til at undgå planlægning rutine C -profiler eller induktioner før kvinderne har nået den 39. uge af graviditeten . Kvinder bør være meget opmærksom på deres symptomer og kontakte deres behandleren omgående, hvis de får mistanke om de er i arbejde før 37 uger.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.