årsager til en forstørret prostata

En forstørret prostata kaldes også godartet prostatahyperplasi af læger , og for de fleste mænd er det en normal del af at blive ældre . Under en forstørret prostata betyder ikke , at du har en alvorlig eller livstruende tilstand , men symptomerne det forårsager kan nedsætte din livskvalitet . Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic , risikofaktorer for at have en forstørret prostata , inkluderer alder og infektioner :

Alder


Prostatakirtlen langsomt vokser , når du bliver ældre , og i en alder af 90 , næsten alle mænd har en større prostata end hvad der er normalt i yngre aldersgrupper .

UTI


Hvis du har en urinvejsinfektion ( UTI ) , hævelse af din urinlederne eller blæren kan lægge pres på din prostata og få det til at svulme så godt.

Medicin


Medicin , at øge niveauet af mandlige hormoner ( androgener ) i blodet , såsom syntetiske steroider , kan øge din risiko for en forstørret prostata .

hormonbehandling


Under hormon behandlinger såsom testosteron eller humant væksthormon kan medføre, at du udvikle et udvidet prostata tidligere end det ellers ville kunne forventes .

hormonforstyrrelser

Hvis du har for meget af det kvindelige hormon østrogen i blodet , kan du udvikle en stigning i antallet af celler i din prostata , hvilket resulterer i en forstørret prostata .

Genetics

Hvis din far , bror eller en anden nær mandlig slægtning havde en forstørret prostata , kan du også være mere tilbøjelige til at have en forstørret prostata .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.