hvad betyder en diskusprolaps disk ud ?

En diskusprolaps disc er et resultat af en daglig slitage på disken, men kan også være et resultat af spinal skade , såsom fald ned af trapper . Generelt ydre membran af disken bliver tørt eller revet , hvilket lækage af gelen i disken på nerve rod . Dette resulterer i irritation og smerter :

struktur en disk


En diskus er en ært-formet element , der sidder mellem hver ryghvirvel i rygsøjlen . Det har en en ydre membran , som huser en gel-lignende materiale til stødabsorbering .

en diskusprolaps disk


Når en disk bliver slidt og revet , kan den ydre membran knæk . Med revner i membranen , kan den indre væske sive ud , hvorved der skabes en diskusprolaps disk

Iskias


En diskusprolaps disken ikke forårsage smerte selv . det er irritation og pres på nerverodstryk , der forårsager smerte og følelsesløshed i det berørte ben . Nerve tryk kan forårsage smerte , følelsesløshed og en følelse af prikken og stikken i benet . Dette er kendt som iskias .

andre symptomer på en diskusprolaps disk


Patienter med en diskusprolaps disk kan også opleve muskelsvaghed og tab af blærekontrol på grund af muskel svaghed . Dette er afhængig af sværhedsgraden af diskusprolaps disken . Nogle få patienter vil have lidt at ingen smerter eller en mild rygsmerter i forbindelse med diskusprolaps disken .

Diagnose

Læger vil have en MR-scanning eller en CT -scanning til diagnosticering en diskusprolaps disk ordentligt . På scanningen , vil en diskusprolaps disk ligne en bule på disken . Det vil se ud disken er at spilde eller svulmende ud af rygsøjlen . Hvis en disc har denne signatur egenskab , samt den beskrevne symptomer , chancer er disken er diskusprolaps .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.