hvad er den primære funktion af leveren ?

Nutrient Fordeling , Absorption og Storage


Leveren udfører over 500 funktioner , og betragtes som den største solide organer og den største kirtel i den menneskelige krop . En af dens vigtigste funktioner er at nedbryde de fødevarer, vi spiser . Proteiner , fedtstoffer og kulhydrater opdeles i kemikalier , der hjælper kroppen . Disse kemiske elementer er omdannet til glukose , som er sendt til alle dele af kroppen til at give næringsstoffer . Leveren producerer også protein og gemmer vitamin B -12 , jern og glukose reserver . Overskydende glucose udskilles når du har brug for energi hurtigt . Blod kun opbevarer nok glukose i ca 10 minutter af aktivitet , så denne ekstra glucose giver os et ekstra boost , når vi har brug for det .

leveren og Bile


Bile produktion er en af de mest kendte lever funktioner . Leveren producerer mellem 400 og 800ml af det hver dag . Bile er en fordoejelsesvaeske udskilles af leveren i tyndtarmen til at hjælpe fordøje og absorbere fedt og fedtopløselige vitaminer . Det er også hjælper kroppen ved at fjerne affaldsstoffer fra leveren og transporterer dem gennem tarmsystemet , så de kan udskilles . Bile indeholder vand , elektrolytter og organiske molekyler . Leveren sender også galde til galdeblæren , hvor det opbevares og koncentreret , når den ikke bliver brugt .

Natural Afgiftning


Kroppens naturlige afgiftning center ligger i leveren . Ingen perfekt nærende mad findes , og så vi bliver bombarderet med toksiner kan vi ikke se i vores fødevarer på daglig basis . Skadelige kemikalier , mikroorganismer , narkotika og alkohol passerer gennem leveren og er adskilt fra de sunde stoffer . Plads i mellem celler i leveren fanger giftige stoffer . Kupffer cellerne derefter neutralisere de fleste af disse stoffer til mindre skadelige versioner , ofte ved omsluttende dem i vand-opløseligt kemikalier, som vil passere gennem kroppen som affald .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.