hvad er funktioner af nyrerne ?

Nyrerne er ekstremt vigtigt at bevare dit helbred . Udover rengøring blodet , også de holder den rette mængde af mineraler i det . De gør sikker på der er den helt rigtige mængde væske i kroppen . Derudover hjælper dine nyrer med at holde dit blodtryk normalt , hvilket gør røde blodlegemer og vedligeholde stærke knogler

Funktion


Den primære funktion af nyrer er at filtrere blodet og fjerne overskydende væske fra det . Nyrerne forlade den helt rigtige mængde af salt og andre mineraler i blodet . Det overskydende beløb er filtreret fra blodet i form af et affaldsanlæg væske, som kaldes urin .

væskebalance


Kroppen mister væske fra afføring , sved og under vejrtrækning . En anden funktion af nyrerne er at holde den helt rigtige mængde af væske i kroppen ved at balancere , hvad der kommer i forhold til, hvad går ud .

blodtryk


To hormoner , at sunde nyrer producerer renin og angiotensin . Funktioner af disse hormoner er at regulere , hvor meget salt og væske i kroppen holder , og hvor godt blodkar kan strække og kontrakt . Således disse aktioner hjælpe med at kontrollere blodtrykket .

producerer røde blodlegemer


Normal nyrer producere et andet hormon kaldet erytropoietin . Dette hormon stimulerer knoglemarven til at producere røde blodlegemer .

holde knoglerne stærke

Stadig et andet hormon , at raske nyrer generere er D-vitamin eller calcitriol . Calcitriol hjælper til at holde de korrekte beløb af calcium og fosfat i dine knogler og blod . Fosfat og calcium balance er vigtig at holde dine knogler stærke .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.