hvilke sygdomme er genetiske ?

Genetiske sygdomme er sygdomme , der skyldes en abnormitet i en persons gener . Mutationen kan variere fra en lille ændring i et gen til at påvirke et helt sæt kromosomer . Selv om der er miljømæssige faktorer, der kan medføre, at nogle sygdomme , mange er på grund af en persons DNA . Med andre ord er de træk videre til børn af mindst én forælder . Arvelige lidelser er som regel evalueres og behandles af læger med baggrund i genetik . Professionel genetik rådgivere typisk bistå disse genetikere ved at give råd til patienterne .

Colon Cancer


Det er normalt, at vores celler til at vokse og dele for at bevare vores krop og . sikre, at vores systemer fungerer ordentligt . Hos nogle mennesker , at processerne fører tilsyn med formering af celler nedbrydes og væksten af celler bliver ukontrollabel. Denne fejl er , hvad fører til tumorer der og blive kræft .

Tyktarmskræft vokser i de celler , der danner foring af tyktarmen .
risikofaktor for personer med en arvelig tyktarmskræft er større i forhold til den generelle befolkning . Dette er især tilfældet, når der er et familiemedlem , der har indgået aftale om kræft, før 50 års alderen. To genetiske sygdomme , familiær adenomatøs polypose ( FAP ) og arvelig ikke-polypose tyktarmskræft ( HNPCC ) , er kilder , som fører til unaturlige vækst og mutation af bestemte gener .

Cystisk fibrose


Sygdomme, som er genetisk i naturen omfatter cystisk fibrose , eller CF . Det er en arvelig sygdom , der påvirker luftvejene og fordøjelsessystemet systemer dens ofre . Nogle kroppens væv har foring , der producerer en glat vand-lignende materiale kaldet slim . Slim fugter kroppens organer og er også medvirkende til at beskytte dem mod infektioner . CF forårsager slim bliver tyk og klistret og i sidste ende påvirke lungerne ved at hindre luftveje . Denne tilstand kan føre til infektioner , der kan forårsage betydelige skader på lungerne .

Slim også forårsage blokeringer i kanaler og rør , der er placeret i bugspytkirtlen . Dette forhindrer fordøjelsesenzymer , der er lavet i bugspytkirtlen i at rejse til den lille tarmene , hvor de er nødvendige for at nedbryde maden . Den manglende enzymer gribe ind i tarme « evne til at tilegne fedtstoffer og proteiner , som kan føre til fejlernæring samt vitaminmangel . CF forårsager også kroppen til at miste en betydelig mængde salt , når personen sveder .

Brystkræft


Kun fem til ti procent af brystkræft og kræft i æggestokkene sager er forbundet med en persons arvelig baggrund . Disse sager stammer fra enten BRCA1 ( kromosom 17) , eller BRCA2 ( kromosom 13 ) gener , der samler brudt og muterede kromosomer . Forskere har konkluderet, at BRCA1 og BRCA2 er ansvarlige for reparation funktionssvigt DNA . Kvinder, der modtager disse cellulære mutationer har en højere sandsynlighed for at opleve kaotiske cellevækst samt kræft . Derudover kan mænd, der udfører unormale gener kontrakt bryst-eller prostatakræft .

Alzheimers sygdom


Alzheimers sygdom forårsager en person til tab af hjernens funktioner , såsom sprog , tanke og hukommelse . Det er også forbundet med demens . Alzheimers opstår, når cellefragment , plak og mikrotubuli ( celle støtte ) ophobes på hjernen og skader sunde celler i området . Et gen på kromosom 19 , apolipoprotein ( apoE ) er link til den mest udbredte form af sygdommen , der typisk opstår efter 65 år
Mennesket har tre typer af apoE . men det er apoE4 der øger risikofaktor for folk bliver Alzheimers sygdom . De to andre former menes at yde beskyttelse mod Alzheimer . Sjældnere former for Alzheimers sygdom er forbundet med unormale gener fundet på kromosom 1 , 14 og 21 .

seglcelleanæmi

seglcelleanæmi er en anden sygdom , der er genetisk . Kroppens røde blodlegemer indeholder et protein kaldet hæmoglobin , der bistår i fordelingen af ilt fra lungerne til andre områder af kroppen . De røde blodlegemer har normalt en cirkulær form og er smidig , som gør det muligt for dem at rejse uhæmmet selvom den smalle passage i blodkarrene . Når et kromosom 11 gen muterer , kan hæmoglobin molekyler ikke udvikle sig rigtigt .
Sickle celle sygdom er dette navn, fordi røde blodlegemer udgør i form af segl værktøj, der bruges til at skære hvede . Disse konkave-formede røde blodlegemer er meget stive-lignende , som får dem til at blive viklet ind i blodkarrene . Det er ikke kun smertefuldt , men kan også føre til beskadigelse af vitale organer .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.