hvad gør calcium forkalkninger i dit bryst betyde ?

Calcium forkalkninger er små aflejringer af kalk beliggende inden for brystvæv . Ifølge California Pacific Medical Center , calcium califications i brystet , er almindelige og sædvanligvis godartet . Den forkalkninger generelt fremstå som hvide pletter på en mammografi . Indimellem kan det forkalkninger være vejledende for tidlig brystkræft , så de alle skal vurderes af en læge

Tre Typer af forkalkninger


Der er tre kategorier af calcium forkalkninger i brystet . Den første kategori er godartet forkalkninger , som er den mest almindelige . Hvis en forkalkning er godartet , er ingen opfølgende test er nødvendig, og forkalkning vil fortsat blive sporet under de årlige mammografi . Den anden kategori vedrører sandsynligvis godartet forkalkninger . Ifølge California Pacific Medical Center , betyder det forkalkning er 98 procent eller mere sandsynligt til at være godartede . Den tredje klasse af forkalkninger er mistænkelige forkalkninger . Det betyder, at det er svært at sige, om forkalkning er godartet eller ondartet . En opfølgende biopsi skal gøres for at afgøre , om forkalkning er tegn på brystkræft . Ifølge California Pacific Medical Center , ca én ud af hver fire eller fem patienter med en mistænkelig forkalkning faktisk har brystkræft , som normalt på et meget tidligt stadium .

Diagnosticering forkalkninger


Læger normalt vurdere forkalkninger ved hjælp af X-ray forstørrelse at klassificere dem i én af de tre ovennævnte grupper . De vurderer størrelse, form og mængde af de forkalkninger at fastsætte en passende behandling. Hvis forkalkning er mistænkelig , kan yderligere procedurer påkrævet, herunder en nål biospy at trække celler fra forkalkning eller en kirurgisk biopsi at skrabe en lille smule af væv fra forkalkning .

Typer af forkalkninger


Ifølge University af Cincinnati Netwellness , udseende og mængde af calcium forkalkninger kan give fingerpeg om, hvorvidt de forkalkninger er godartet eller ondartet . Benign forkalkninger normalt vises som store klumper . De kan være forårsaget af alder , som calcium blade knoglen og bliver deponeret i andre dele af kroppen , herunder bryst . Benign forkalkninger forårsaget af nedbrydning af knogle er som regel for store til at passe ind i brystet kanaler , så generelt er de ikke betragtes som potentielt kræft . Microcalcifications er små pletter af kalk , der forekommer i brystet kanaler , der er potentielt kræft . Disse microcalcifications er mere sandsynligt at blive præ-kræft , hvis de optræder i grupper eller klynger i kun det ene bryst .

Overvågning Benign forkalkninger


En godartet forkalkning kan ikke blive til en ondartet forkalkning , og det ikke bliver præ- kræft over tid . En malign forkalkning er ondartet fra begyndelsen . Ifølge California Pacific Medical Center , i godartede forkalkninger risikoen for malignitet udvikle, er lavere end 2 procent . Benign calfications stadig skal overvåges . California Pacific Medical Center anbefaler en yderligere opfølgning mammografi i seks måneder. Patienter kan vende tilbage til normale årlige mammografi , så længe ingen ændringer bliver set og ingen yderligere forkalkninger bliver opdaget .

Kost og Breast forkalkninger

Et overskud af calcium i kosten ikke medfører calcium forkalkninger til at danne . Calciumtilskud heller ikke ud til at være ansvarlig for calcium forkalkninger , heller ikke hormonbehandling .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.