hvordan man kan forstå , hvad der forårsager en lav lymfocyttal

Har du fået at vide af lægen , at du har en nedsat lymfocyttal ? Hvis dette blev opdaget på en rutinemæssig blodprøve , kan du føle fint og har ingen symptomer overhovedet , selvom du kan være bekymret for, hvorfor . ? Hvad er årsagen til en nedsat lymfocyttal på en blodprøve
1
Hvad er Lymfocytter
?
Lymfocytter er en type hvide blodlegemer , der er ansvarlige for at beskytte kroppen mod bakterie-og virusinfektioner . De udgør overalt 15-40 procent af det totale hvide blodlegemer , der cirkulerer i blodet. De to hovedtyper af lymfocytter er T-celler og B- celler , og begge bidrager til at bekæmpe infektioner og spille en rolle i at stoppe væksten af kræft . B- celle lymfocytter er det særlige celler, der producerer infektion kæmper antistoffer . Af denne grund kan folk med en nedsat lymfocyttal være mere modtagelige for visse typer af infektioner . Der er også en undertype af T-celle- kendt som en naturlig killer celle , der hjælper med at ødelægge celler inficeret med vira samt tumorceller .
2 .
Hvordan er en dårlig nedsat lymfocyttal Detected ?
Når en rutinemæssig blodlegemer panel er tegnet, laboratoriet udfører en differentieret optælling , som viser andelen af hver type af hvide blodlegemer sammen med det samlede antal af hvide blodlegemer til stede i prøven . Der er en række etablerede for , hvad der er normalt, og værdierne kan sammenlignes i forhold til disse værdier. Når lymfocyttal er under femten procent af den samlede hvide blodlegemer , er det anset for at være en usædvanlig lav læsning .

3 .
Hvad er årsagen til et fald i lymfocytter ?

En af de mest almindelige årsager er en underliggende virusinfektion . Virale infektioner kan forårsage en midlertidig nedgang i lymfocytter som flere af dem er trukket væk for at bekæmpe infektion, men det lymfocyttal sædvanligvis normaliseres inden uger efter infektionen er løst . En af de mere alvorlige virale årsager til et fald i lymfocytter er infektion med HIV- virus . I dette tilfælde er en lav lymfocyttal meget sandsynligt føre til smitte med " opportunistiske " patogener , dem , der typisk ikke forårsage sygdom hos en normal person .
4 .
andet Årsag til et fald i lymfocytter
Lymfocytter er lavet i knoglemarven , hvilket betyder , at når knoglemarven ikke fungerer ordentligt , kan lymfocyttal falde . Dette kan ske i en tilstand, der kaldes aplastisk anæmi . Der er også visse arvelige forhold, hvor kroppen ikke producerer nok immunceller , hvilket resulterer i et fald i lymfocytter .

5 .
Nogle stoffer kan Formindsk Lymfocytter

Hvis du for nylig har taget steroider eller havde stråling eller kemoterapi , kan det medføre lymfocyttal at falde midlertidigt . Folk , der gennemgår kemoterapi , strålebehandling eller steroidbehandling er mere modtagelige for infektion på grund af deres lavere lymfocyttal . Normalt alt dette vender på at stoppe behandlingen .
6 .
andre årsager til en nedsat lymfocyttal
Nogle neurologiske sygdomme som multipel sklerose og Guillain-Barre syndrom årsag lymfocyttal til at falde , da kan autoimmune problemer såsom reumatoid arthritis . . Nogle kræftformer kan også forårsage en nedsat lymfocyttal , sædvanligvis dem involverer blodet eller lymfesystemet .

7 .
The Bottom Line
En reduceret lymfocyttal kan en midlertidig reaktion på en virus eller kan skyldes brug af medicin såsom steroider . I andre tilfælde kan det tyde på en mere alvorlig infektion eller en underliggende autoimmun sygdom eller kræft . Hvis lymfocyttal kun er lidt under normalen , kan din læge ønsker at gentage det i et par uger , så længe du har ingen andre symptomer . Hvis det fortsætter, kan du brug for yderligere undersøgelser . Vær sikker på at følge op med din læge , hvis du har en nedsat lymfocyttal , som du kan have en højere risiko for infektion .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.