endometrium som en præventionsform

Endometrisk ablation er en skaffe , der ødelægger eller fjerner endometriet , som er livmoderslimhinden . Denne procedure kan udføres gennem en række metoder , men resultatet af alle er at reducere menstruationen . Endometrisk ablation påvirker fertiliteten , fordi det gør livmoderen et fjendtligt miljø for et foster , men det bør ikke bruges som en præventionsform

Procedurer


Endometriebiopsier ablation er almindeligt gjort ved hjælp af en resectoscope . En resectoscope er en type hysteroskop ( en lille kikkert , der kan passe gennem livmoderhalsen ) med en lille ledning løkke på enden . Dette loop sender en høj frekvens elektrisk strøm, der kan klippe og koagulere væv .

Endometriebiopsier ablation kan også ske ved hjælp af en ny metode, som kaldes ballon ablation . Denne procedure indsætter en ballon ind i livmoderen , og det er fyldt med varmt vand . Ballonen indeholder metal elektroder på ydersiden , og når aktiverede elektrisk strøm løber , ødelægge endometriosevævet .

Brug


Endometriebiopsier ablation anvendes til behandling af menorrhagi , hvilket er overdrevent menstruation . Når Livmoderslimhinden er ødelagt , er der intet for kroppen at eliminere hver måned . De fleste patienter se en betydelig reduktion i menstruationsblødning med 50 procent oplever en mangel på blødning .

Selvom menstruationen er reduceret eller elimineret , betyder det ikke, kroppen er helt ufrugtbar . Kun patienter, som er færdig med den fødedygtige bør overveje denne procedure .

Risici


For nogle patienter , er fjernelse af endometrium et levedygtigt alternativ til mere invasive og risikabelt procedurer , såsom en hysterektomi . Endometrisk ablation er en ambulant procedure og de fleste kvinder er tilbage til deres normale aktivitetsniveau inden for to dage. Proceduren kan medføre, at nogle uterin kramper og ubehag samt kvalme efter proceduren , men disse bivirkninger vil løse i en dag eller to .
Den største risiko forbundet med fjernelse af endometrium er uteri perforation , som er et hul i livmodervæggen . Selvom det er sjældent , er dette potentielt farlig .

Langvarig


Fordi endometrium ødelægger både basal ( underliggende ) lag , og den funktionelle lag ( det lag , der er udgydt under menstruation ) af endometriet , er det brugt som en langtidsbehandling for overdreven menstruation . Men med tiden , oplever nogle patienter en tilbagevenden af deres menstruation, hvilket indikerer enten en ufuldstændig fjernelse af væv eller en genvækst af endometriosevævet .

Fertilitet

Der er mange faktorer, der påvirker en kvindes fertilitet. Betingelsen af hendes æg , strukturen i æggelederne , miljøet i livmoderen , og hendes hormonbalance er alle vigtige for at blive gravid og bære et barn til sigt . Afbrydelse i nogen af disse kan forårsage infertilitet . Selv om fjernelse af endometrium ændrer miljøet i livmoderen , er den teknik anbefales ikke til brug som en præventionsform . Chancen for ufuldstændige ablation og genvækst af væv gør det for usikkert at yde en effektiv prævention .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.