hovedlus kur

Mange mennesker er flov , når de opdager deres barn har lus . De bliver endnu mere flov , når de opdager at de har disse miniscule parasitter , der lever i deres egen hårsækkene så godt. Imidlertid pediculosis , den medicinske betegnelse for en diagnose af hovedlus , er ikke noget at skamme sig over . Det er en yderst smitsom betingelse , at selv den reneste af mennesker kan fange . Det er også let at helbrede , når det er blevet opdaget , så frygt ikke-snart det eneste kæledyr du vil have er katten og hunden du vælger at bringe ind i dit hjem .

Hvem er på Risk


Alle er i fare for hovedlus , men familier, som har børn i børnehaveklasse eller grundskole ansigt en øget risiko . Børn elsker at lege tæt sammen , især små piger , og har en tendens til at dele ting som hatte , børster og hår bånd . Dette er , hvordan lus spredes så hurtigt .

Slumber partier er en anden form for transport til disse parasitter . Tøj , puder og tæpper er ofte delt i disse sammenkomster , hvilket gør det den perfekte mulighed for angreb kan finde sted .

Tegn og Symptomer


De mest almindelige symptomer på en lus angreb er kløe-det er forårsaget af bid fra lus , som de lever af din hovedbund . Du kan også opleve en kildrende fornemmelse når de bevæger sig på tværs af dit hoved , eller åbne sår fra ridser de områder , der klør .

Identificering Lus


Før du behandler dit barn eller nogen i din familie , skal du kontrollere alle , og være sikker på , at de lider af hovedlus . For at gøre dette , skal du vide, hvad du søger, og hvor du vil finde de lus .

Når du først begynder at kontrollere dine børn , kig bag deres ører , på hovedbunden og i halsudskæringen , og på bagsiden af halsen . Disse er de mest almindelige skjulesteder for lus . Du kan derefter bevæge sig langsomt gennem resten af hovedbunden

Lus tage tre former : . nits ( æg ) , nymfer ( baby lus ) og voksne lus . Nit kan være svært at se , ofte forveksles for hærdede dråber hårspray eller skæl . De er hvide eller gule farve , oval form , og holde fast på håret .

Nymfer ser identisk med voksne lus , men er mindre i størrelse . De kan være grålig-hvidt eller tan , og størrelsen af et stykke ris . På dette stadium , er blod kræves for deres overlevelse .

Voksen lus vokse til størrelsen af en sesam frø , og ligesom nymfer , tan eller grålig-hvid i farve er . De har tendens til at falde i med mørkere hår , som udkommer mørkere i farven imod det . Asan voksne , kan lus leve op til 30 dage , forudsat at de har en blod kilde ( hovedbunden ) . Hvis de falder ned , kan de overleve blot to dage .

behandle din familie


Når du har fundet de lus , er det tid til at behandle alle , der er befængt . Det er ikke nødvendigt at behandle hår af familiemedlemmer, der ikke er befængt , det er heller ikke nødvendigt at behandle dit kæledyr , da lus ikke kan leve på dem .

Begynd med at købe medicineret lus shampoo hos din lokale købmand eller stormagasin . Disse er til rådighed over-the-counter og de mest almindelige mærker er RID og Nix . Må ikke vaskes de angrebne persons hår før behandlingen , eller i to dage efter . Hvis en kvinde i din familie har langt hår , skal du bruge to flasker lus shampoo til behandling for at arbejde .

Når du har brugt shampoo , skal du køre nit kammen er fastsat i pakken via dit barns hår til at fjerne luseæg , døde lus og eventuelt resterende lus , der kan stadig være i live . Gør dette hver to til tre dage , og derefter igen behandle syv til 10 dage efter første behandling . Dette sikrer, at lus er helt fjernet .

Hvis du har et barn under en alder af to, der er smittet , må du ikke bruge det medicinerede shampoo på hende. I stedet placere en smule balsam i håret og brug kammen til at udvælge de nits og lus . Du bliver nødt til at vælge disse ud i hånden hver dag , indtil lusene er væk , og tale med din læge om alle andre behandlinger

Forkæl dit hjem

behandle dit hår er kun en del af kuren . helt slippe din familie lus angreb , skal du også behandle dit hjem . Begynd med tøj og sengetøj . Vask alt i varmt vand , mindst 130 grader , og tør dem på høj varme i mindst 20 minutter . Hvis du har noget tøj , der ikke kan placeres i en vaskemaskine , få dem tørre renses straks .

Gå videre til kamme , børster og hår bånd . Sættetid alle disse i en time i nogle typer af desinfektionsmiddel , såsom lysol eller sprit . Du kan også vaske dem i sæbe og varmt vand , men vandet skal være på mindst 130 grader , hvilket er den temperatur , der dræber både lus og æg

Koncentrer dig om dine møbler næste . Vakuum alle dine sofaer , stole og tæpper for at sikre alle æg eller lus , der er faldet ud , er tilstrækkeligt skyllet væk . Det er også det tidspunkt, hvor du skal samle udstoppede dyr og læg dem i en plasticpose . Bind posen stramt og sæt det til side i to uger , hvilket vil kvæle lus og tage dem væk fra en potentiel fødekilde .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.