hvad er en ssa blodprøve ?

Sjögren 's syndrom er en forstyrrelse af immunsystemet , som første gang blev diagnosticeret i 1933 af Dr. Henrik Sjögren . Sjögren 's syndrom Foundation anslår , at cirka fire millioner mennesker i USA er ramt af denne auto-immune sygdomme , der påvirker fugt kirtler i kroppen . Hvis din læge har mistanke om , at du har Sjögren 's syndrom , vil han sandsynligvis sender dig til en blodprøve , der vil give en positiv identificere de SSA -antigen, der er forbundet med sygdommen .

Det SSA Antigen


Den SSA -antigenet er også benævnt " Ro /SSA " antigen . Når SSA findes i kombination med SSB ( LA) antigenet , det er almindeligt peger på Sjögren 's syndrom . I bogen " The New Sjögren 's syndrom Håndbog " forfatter Daniel J. Wallace påpeger, at en patient , der reagerer positivt for SSA og SSB antigener på en blodprøve for Sjögren 's syndrom som regel også testet positiv for antinukleære antigen ( ANA ) .

Test


Testen , som er givet til at identificere SSA og SSB antigener i blodet ofte inkluderer en CBC ( komplet blodtælling ) samt en lever-og nyrefunktion læsning , blod glucose niveau læsning og en reumafaktor ( RF ) læsning . Ifølge ClinLab Navigator , er en tube af blod er nødvendig for at udføre en SSA blodprøve , og resultaterne registreres som enten et positivt eller negativt blod resultat .

Symptomer af positive SSA


En SSA positiv , SJO ; Gren 's syndrom auto-immune sygdomme er systemisk, ofte forbundet med øjne og mund , men nogle gange påvirker andre systemer i kroppen . Ifølge Mayo Clinic , tørre øjne og tørhed i munden er begge symptomer på Sjögren 's syndrom . Øjnene kan også klør og brænder , og patienten kan klage over synkebesvær på grund af manglende spyt i munden . Smertefuld hævelse af muskler og led kan også ledsage en positiv SSA blodprøve , sammen med en tør hoste , udslæt og træthed .

SSA Markers og andre sygdomme


Patienter, som testes positive for Sju00F6gren 's syndrom markører kan også teste positive for andre sygdomme . Leukopeni og trombocytopeni er begge blødningslidelse, der er undertiden forbundet med SSA positive patienter. Vaskulitis er en tilstand, der forårsager en betændelse i blodkar, som også er forbundet med Sju00F6gren 's syndrom . Ifølge John Hopkins Medicine , er vaskulitis kendt som såre sygdom , som defineres af den intense følelse af smerte , at betingelsen kan medføre .

SSA og systemisk lupus

Den SSA -antistof kan også dukke op i en blodprøve der er relateret til Sjögren 's syndrom . I bogen " The Lupus Book : A Guide for patienter og deres familier , " forfatter Daniel Wallace forklarer, at SSA spiller en rolle i systemisk lupus , og kategoriserer det som en " celle overflade komponent . " Han bemærker også , at SSA er en af de meget få antistoffer, der kan passere moderkagen på et lupus positiv mor ind i blodbanen af fostret , inducere en neonatal form af lupus .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.