hvordan man kan tage blodtryk med et stetoskop

Blodtrykket er defineret som den kraft blodet laver når presser mod væggene i blodkar . To typer af blodtryk findes systoliske blodtryk og det diastoliske tryk , som begge kan måles . De skridt nedenfor indeholder oplysninger om hvordan man kan tage blodtryk ved hjælp af et stetoskop :

1
Først skal du vil være sikker . at manchetten korrekt passer rundt om armen , en dårligt monteret manchet kan producere ubrugelig målinger . Du bør wrap manchetten komfortable omkring armen , som om det er et godt udstyret shirt ærme .
2 .

derefter anvende stetoskopet på bøje af albuen , overlappende arterien .
3 .
Når alt er på plads korrekt dig kan placere øre stykker af stetoskopet i ørerne . Du måske ønsker at gøre en god check i begyndelsen af denne proces med henblik på at bestemme kvaliteten af stetoskop og hvor effektivt det kan bruges til at tage blodtryksmåling .
4 .
Med alt på plads , bør du være i stand til at høre en puls . På dette tidspunkt vil du begynde at pumpe manchetten , indtil du ikke længere kan høre en puls . Mens du pumpe manchetten , vil du bemærke at adskille lyde , den første er det systoliske tryk og den anden er det diastoliske blodtryk.

5 .
Slip nu i luften, indtil du begynder at have hørt blodet pres , vil måleren vise det systoliske tryk læsning , som du hører den pulserende .
6 .
Deflate manchetten , når trykket lyden stopper du vil se en diastolisk blodtryk læsning på gauge .
7 .

Sørg for at føre et register over blodtryk og at gøre det ordentligt . Sørg for at skrive det systoliske blodtryk i løbet af det diastoliske blodtryk . For eksempel : . 120/80


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.