kognitive hjernefunktioner

Hjernen er en fantastisk struktur, der til multi-opgave på en løbende basis . Sammen med regulering af kroppens mange processer , det også koordinerer de kognitive funktioner, der adskiller mennesker fra andre arter . Kropslige processer , følelser og hverdagens tanker og bevægelse er alle koordineres af et eller flere områder af den kognitive hjerne

Identifikation


Kognitive funktioner oprindelse i den del af hjernen kaldet cerebrum . Cerebrum-også kendt som hjernebarken-optager størstedelen af hjernens masse . Det består af fire forskellige områder , eller lapper : frontallappen , tindingelappen , isselappen og occipital lap . Hvert område udfører specifikke opgaver , hvoraf de fleste tjener en kognitiv funktion . Kognitive funktioner omfatter problemløsning , tale , læring , følelser , hukommelse , perception og bevægelse . Nogle opgaver såsom at læse , tale og lære nødvendigt med en koordineret behandling fra flere områder af hjernen .

funktioner


Den cerebrum er delt af en struktur kaldet hjernebjælken , der adskiller højre og venstre halvkugler af hjernen . Arealet af hjernebarken er rynket hele som arbejder for at øge hjernens samlede areal . Overfladen selv består af nerveceller med nerve fibre kører nedenunder . Disse fibre sender signaler fra celle til celle , samt til andre områder af hjernen . Signal transmissioner er reguleret af kemikalier, der produceres af nerveceller . Disse kemikalier kaldes neurotransmittere.

Neurotransmittere


kognitive funktioner er afhængige af signalstof processer til at koordinere , hvilke signaler der sendes mellem de forskellige områder af hjernen . Neurotransmittere er kemikalier, der fremstilles af nerveceller og frigives , når en nerve celle bliver stimuleret . Serotonin , dopamin og gamma aminosmørsyre ( GABA ) er et par af de kemikalier, der er ansvarlig for signal transmissioner . Dopamin sekret i hjernen påvirker en persons følelsesmæssige tilstand , hans evne til at koncentrere sig , og hans evne til at lære . GABA sekreter arbejde for at forhindre andre områder af hjernen fra at være over-stimuleret ved at afbalancere ud andre neurotransmitter processer . Serotonin sekreter besvare sensoriske inputs fra de fem sanser .

hjernehalvdele


Kognitiv funktioner kræver signal transmissioner at rejse mellem højre og venstre halvkugler af hjernen . Corpus callosum er ansvarlig for formidling af signaler mellem de to hjernehalvdele . Sanseindtryk fra højre side af kroppen er forarbejdet i venstre hjernehalvdel , mens højre hjernehalvdel processer sensorisk input til venstre side af kroppen . Hver side af hjernen anses dominerende i forhold til, hvordan det behandler information . Den højre hjernehalvdel dominerer , når det kommer til rumlige evner såsom musik , ansigtsgenkendelse og visuelle billedsprog . Den venstre hjernehalvdel er specialiseret i logiske evner som argumentation og problemløsning .

det limbiske system

Det limbiske system er beliggende mellem hjernebarken og hjernestammen . Dette er den del af hjernen , der regulerer følelser . Thalamus , amygdala , hippocampus og hypothalamus er de strukturer , der udgør det limbiske system . Sensorisk information fra kroppen ind i gennem thalamus , og er derefter sendes opad til hjernebarken . Når stimuleret , kan amygdala fremkalde følelser af angst , aggression eller seksuel respons , afhængigt af de foreliggende omstændigheder. Hippocampus bistår i hukommelsen processer ved at konvertere oplysninger fra korttidshukommelsen til langtidshukommelsen . Hypothalamus er ansvarlig for vedligeholdelsen af kroppens homeostase ved at regulere , når kroppen er sulten og tørstig , samt overvågning af smerter fornemmelser og reaktioner .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.