noriday bivirkninger

Noriday er en præventionsmiddel lægemiddel til kvinders undertiden kaldet mini pille eller progestogen kun piller ( POP ) . Det virker ved at blokere processen med ovulation , at holde et æg fra at gå fra dine æggestokke til din livmoder til befrugtning . Selv om de ikke er til rådighed for salg i USA , er noriday en populær prævention stof til kvinder i en række andre lande , herunder Storbritannien, Australien , New Zealand og Italien . Trods sin effektivitet , er noriday ikke for alle , da det præsenterer en række risici for bivirkninger og komplikationer hos nogle patienter .

almindelige bivirkninger


De mest almindelige bivirkninger af noriday normalt ikke alvorlige karakter og udgør kun en lille ubehag . Mange kvinder tager noriday oplever mild brystspænding til moderate brystsmerter . Patienterne også ofte rapport hovedpine og en ændring i menstruation , herunder spotting mellem perioderne, og den fuldstændige mangel af perioder . Også mange kvinder beskriver følelser , der efterligner præmenstruel syndrom , såsom væskeophobning , mavesmerter og depression , mens De tager noriday .

Andre bivirkninger


Noriday har også potentiale til at forårsage en række andre generende eller irriterende , men ikke farligt , bivirkninger . Nogle kvinder oplever gastrointestinale bivirkninger fra medicin , såsom ændringer i vægt , kvalme og opkastning . Andre rapportere problemer påvirker huden , såsom overdreven hårvækst , plamager på huden og kløe . Nogle andre mulige bivirkninger af noriday omfatter svimmelhed , udvidelsen af bryster og ændringer i sexlyst , samt forskelle i farve, størrelse og konsistens vaginalsekret .

Lægemiddelinteraktioner


Der er nogle lægemidler , der producerer uønskede bivirkninger , når det anvendes i forbindelse med noriday . Hvis du tager ciclosporin , kan du oplever overdreven undertrykkelse af immunsystemet , mens du bruger noriday , der kan gøre dig sårbar over for alvorlige infektioner . Læger ikke ordinere noriday at mennesker, der tager medicin mod epilepsi lamotrigin , da det kan nedsætte virkningen af lægemidlet , hvilket resulterer i en øget risiko for anfald .

Risici


Ud over mindre bivirkninger og risikoen for interaktioner , noriday har potentiale til at forårsage alvorlige medicinske komplikationer . Brugen af noriday øger risikoen for at udvikle hjerte-kar- problemer , herunder slagtilfælde og hjerteanfald hos kvinder over 35 år . I nogle tilfælde , årsager noriday leverskader , som resulterer i gulfarvning af hud og øjne.

Overvejelser

Du bør undgå at ryge cigaretter, mens du tager noriday som en kombination i høj grad øger risikoen for at få et slagtilfælde eller hjertetilfælde . På grund af disse og andre risici , typisk læger ikke ordinere noriday for kvinder , der har hjerte -eller leversygdom . En medicinsk undersøgelse foretaget af Dr. Polly Marchbanks og offentliggjort i New England Journal of Medicine i 2002 afslørede en sammenhæng mellem brugen af p-piller og brystkræft . Siden sin løsladelse, undgå mange læger ordinere medicin til kvinder med en historie af kræft .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.