hvad er en ggtp blodprøve ?

Hvis din læge har mistanke om at du har en sygdom i leveren eller bugspytkirtlen , kan han sende dig til laboratoriet for en blodprøve . Blod vil blive trukket på venen ved hjælp af en nål med en vedhæftet , lufttæt modbydelige . Efter at blodet er indsamlet , vil en tekniker bestemme din blodlegemer værdier og rapportere tilbage til din læge . Sygdomme , der er forbundet med lever, bugspytkirtel eller galdegange vil ofte vise højere værdier af GGTP på din blodprøve papirarbejde . Afhængig af din situation , vil din læge skabe en medicinsk forvaltningsplan.

Hvad Er GGTP stå for?


GGTP er et protein molekyle , der er produceret i galdegang . GGTP er forkortelsen for Gamma-Glutamyltranserase , som er et væsentligt element i transport af aminosyrer til at vente celler .

forhøjet indhold af GGTP i en blodprøve


Øget GGTP er ofte forbundet med systemisk lupus , hyperthyreoidisme og skrumpelever . GGTP niveauer kan også være forhøjet hos en patient , der er inficeret med mononukleose eller karcinom i bugspytkirtlen .

nedsatte niveauer af GGTP i en blodprøve


Blodprøveresultater , der viser nedsat niveau af GGTP kan signalere en mangel . Dicken Weatherby er forfatter til bogen " Blood Kemi og CBC analyse " , som beskriver de resultater GGTP niveauer i tilfældig blod arbejde . Ifølge Weatherby , er en nedsat GGTP værdi indikerer malabsorption , nyresvigt , proteinmangel og hypothyroidisme . Disse resultater kan bekræftes af en række symptomer , der inkluderer trang til chokolade , muskelsmerter , forstoppelse og hjertearytmi .

Cholestase


Cholestase ses ofte i sygdomme , der er forbundet med galdegangene , lever og bugspytkirtel . Kolestase er angivet ved et fald eller fuldstændig standsning af strømmen af galde . Obstruktion opstår normalt mellem leveren og begyndelsen af tyndtarmen ( duodenum ) og forårsager en overflod af affald ( bilirubin ) i blodet . Patienter , der har cholestase lidelse kan have øget GGTP niveauer op mod ti gange den gennemsnitlige patientens uden cholestase .

fedtlever

Når fedtsyrer og triglycerider gøre sig hjemme i leveren i store mængder betingelsen er nævnt som " leversteatose " eller fedtlever . Betingelsen kan findes hos alkoholikere og ikke-alkoholikere , og er ofte forbundet med graviditet , fedme Når en blodprøve viser højere end normalt GGTP niveau , kan det være en klar indikation af, at fedtlever sygdommen er forårsaget af alkoholmisbrug , i henhold til og metabolisk syndrom .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.