karakteristika , der udgør en levende organisme

Biologer definere levende organismer som noget , der kan udføre selvbærende biologiske processer . Disse processer er de karakteristika, der adskilte organismer fra døde ting . Fra mikroskopiske bakterier til store landpattedyr som elefant , er alle levende ting , der består et eller flere basisprodukter enheder kaldet celler

Celler


Celler er den mindste og mest enkle form for levende organisme . En celle udfører alle vitale funktioner er nødvendige for sin egen overlevelse og overlevelse af organismen , som den tilhører . Der er to generelle typer af celler : Dem , der har en særskilt kerne indeholder arvelige information , der kaldes eukaryoter , og dem , der stadig indeholder arvelige information , men ikke har en særskilt kerne , kaldet prokaryoter . Biologer bruger denne grundlæggende forskel i cellestruktur som den første kategoriske division , når man klassificerer levende organismer .

Energi anvendelse


Levende organismer erhverve og udnytte energi de behøver for at overleve fra deres omgivelser . Alle levende organismer vil , gennem en metode eller en anden , absorberer organiske eller uorganiske stof , varme og lys og derefter gennem en intern kemisk proces kaldet stofskifte , producerer den energi og næringsstoffer , som vil fastholde sit liv .
Der er to typer af metaboliske processer . Den første er katabolisme , hvor organismen nedbryder materialet til høste energi og næringsstoffer . Det andet er anabolisme der er , når organismen bygger vitale forbindelser såsom proteiner .

Reproduktion


Evnen til at reproducere sin egen art er en særskilt karakteristisk for enhver levende organisme . Fra det enkle til det komplekse , indeholder alle levende organismer og producere deres egne nukleinsyrer . Disse er komplekse kæder af organiske molekyler , der dikterer strukturen og funktionen af en organisme . De indeholder den arvelige information, en organisme går videre til næste generation i reproduktion . Selvom personer af den næste generation af en art kan have overfladiske variationer , den underliggende struktur og basale livsfunktioner som den tidligere generation er stadig til stede .

Response


Selvom alle levende organismer per definition er en uafhængig enhed , er det stadig afhængig sit miljø , og interagerer med det konstant. Kropslige strukturer er udviklet , der giver organismer til at flytte , fornuft varme , lys eller andre stimuli , tage i organisk eller uorganisk materiale , og beskytte sig selv mod potentielt skadelige stof , energi eller andre levende organismer . En enkelt-celle bakterie for eksempel har en cellevæg og membran til beskyttelse og absorption og på det er små udstående strukturer , der fremmer bevægelse og kommunikation med andre bakterier .

vækst og død

Et levende organisme vokser og udvikler sig . Et træ begynder som et frø , dyr og mennesker starter som embryoner , og insekter begynder livet som larver .

celler begynde på en vis størrelse , bliver større og efter at have nået en optimal størrelse , begynder at dele sig. Hver levende organisme starter fra en simpel formular , udvikler indtil den når en tilstand af ligevægt , så til sidst går dårligt, og dør . Dens vækst er dikteret af genetisk materiale , og dette sammen med sine omgivelser i sidste ende vil medføre dens død .

Hver levende organisme har en levetid . Det kan være så kort som en dag , eller så længe århundreder .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.